Annons
Nyheter

Knivman häktades

(Uppdaterad). Den man som misstänks för ett dränkningsförsök i Häckebergasjön söder om Lund häktades på söndagen misstänkt för mordförsök.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2002

Det var på fredagsförmiddagen som polisen larmades om att en personbil stod i sjön och att en kvinna skulle vara knivskuren. I sökandet efter kvinnan satte man in både helikopter och hundpatruller. Kvinnan hittats och förts till sjukhus för vård av lättare knivskador. Polisen söker nu i stället efter den man som man tror kört bilen. Enligt Sydsvenskans nätupplaga uppger kvinnan att hon knivskurits under natten i Malmö och att gärningsmannen därefter har fört ut henne till Häckebergasjön där han försökt dränka henne. Den misstänkte gärningsmannen är identifierad. Men vid halvtolv-tiden på förmiddagen var han fortfarande på fri fot. - Vi har inte lyckats gripa honom, säger Lennart Hornemark, inre befäl vid polisen i Lund till tidningen. Omständigheterna kring knivdramat är fortfarande oklara. Polisen har hittat den misstänkte gärningsmannens bil parkerad vid Häckebergasjöns strand. - Enligt kvinnans egna uppgifter försökte mannen dränka henne i sjön. Men hon lyckades ta sig därifrån på något sätt och sprang till ett hus i närheten där hon fick hjälp, berättar Lennart Hornemark.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons