Annons
Nyheter

Knarksmugglare fritogs i Danmark

En misstänkt kokainsmugglare fritogs i lördags under pistolhot från ett häkte i Danmark. Mannen greps i februari efter en större spaningsoperation som inletts av svensk polis.
Nyheter • Publicerad 2 april 2007

Samtidigt greps två svenskar. I samband med gripandet beslagtogs 38 kilo kokain i en lägenhet, ett av de största beslagen som gjorts i Sverige.

Polisen i Danmark beskriver den 29-årige fritagne mannen som farlig och tror att han försöker lämna landet, skriver Sydsvenskan i sin nätupplaga.

Annons

Göteborgspolisen fruktar att rymningen kan skada utredningen mot ligan.

– Vi planerade att förhöra honom, säger Stefan Westin, kriminalkommissarie vid Göteborgspolisens narkotikarotel, till GT.se.

Den häktade 29-åringen fritogs från häktet i norra Själland av en kumpan som slog ner en av vakterna och hotade en annan med pistol. De försvann i en bil och när polisen skulle ta upp jakten på flyktbilen punkterades däcken av vassa föremål, skriver GT.se.

Den fritagne kom till Danmark på turistvisum. Gripandet skedde när han lämnade över en väska med två kilo kokain till de två svenskarna. I en lägenhet hittade polisen ytterligare 36 kilo kokain. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons