Annons
Nyheter

Klass 1-varning för snö och blåst

Under natten till fredag och fram till fredag förmiddag väntas upp mot tio centimeter snö eller snöblandat regn falla över Skåne. SMHI går ut med en klass 1-varning.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2014
Foto: Riccardo De Luca

Det är snön i kombination med en frisk vind som riskerar ställa till det i Skåne med bland annat drivbildning på vägarna, främst i norra Skåne.

I södra Skåne väntas nederbörden framförallt komma som snöblandat regn. Men även här kan det bli besvärligt väglag eftersom det finns risk att vägbanan fryser på.

Annons

Trafikverket varnar för att det kan bli köer när trafikanter kör med nedsatt hastighet. Bilister uppmanas köra försiktigt, hålla avståndet och vara extra uppmärksamma på fordon framför.

Klass 1-varningen gäller för hela Skåne och sträcker sig även upp mot Blekinge, Hallands, Kronobergs och Västra Götalands län.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons