Annons
Nyheter

Kjell framme i Ystad

Omgiven av flaggor och applåder gick gräsklipparmannen i går morse i mål i Ystad. Ett 50-tal personer hade samlats på Stortorget för att hylla honom.
Nyheter • Publicerad 15 november 2007
Kjell Fundin anländer till Ystad. Bild: Philip Olsson
Kjell Fundin anländer till Ystad. Bild: Philip OlssonFoto: 

- Det känns skönt att vara framme, säger Kjell Fundin. Men samtidigt vemodigt att resan är slut.

Han kliver av gräsklipparen och lägger sig ner och kysser den kullerstensprydda marken på Stortorget. Äskådarna stämmer upp i ett fyrfaldigt hurra.

Annons

- Det bästa är alla människor jag träffat längs vägen, säger Kjell Fundin. De har varit enormt vänliga och stöttande. I flera små byar i Norrland, där du sällan ser en enda människa, hade folk gått man ur huse och stod längs vägen och hejade.

Det hela började som ett vad, där Kjell Fundin ville utmana Gert Fylking, som pratade om sin resa med motorcykel mellan Haparanda och Stockholm.

Då bestämde sig Kjell för att köra gräsklippare mellan Haparanda och Ystad.

Gräsklipparens mätarställning avslöjar resans längd; 230 mil. Men några fysiska åkommor har han inte fått av den långa resan.

- Jag jobbar ju som lastbilschafför, och är van att köra långt och sitta mycket, förklarar Kjell Fundin och tillägger: Men jag trodde nästan att jag skulle förfrysa kinden häromdan, när jag passerade slätten utanför Malmö.

Har du klippt något gräs under resan?

- Ja, jag klippte gräset på hotellets tak, där jag bodde i Malmö, berättar Kjell Fundin. Vi körde upp gräsklipparen via hissen.

Under resan har Kjell Fundin samlat in pengar till Rosa Bandet. Totalt har han fått ihop 210 000 kronor till föreningen.

I Ystad passade Sparbanken Syd på att överlämna ett bidrag på 10 000 kronor.Vad händer nu?

- Först ska jag vara ledig en månad, säger Kjell Fundin. Sen har jag planer på nya äventyr till nästa sommar. När uppståndelsen på torget lagt sig beger sig Kjell till Saltsjöbaden för att träffa sin fru och vila upp sig, innan flygresan hem till Sundsvall.

Marika Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons