Annons
Nyheter

Kinhult ersätter Swanstein

Jerker Swanstein ut – Pia Kinhult in. Så blir rockaden på toppen av Region Skåne.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010
Foto: 
Foto: 

Pia Kinhult, 51 år och egen företagare från Ängelholm, ersätter Jerker Swanstein som ordförande i regionstyrelsen. Det beslutade Moderaterna på ett möte igår. Kinhult vann med 25 röster mot 18. En ledamot röstade blankt.

Tanken bakom bytet är att föryngringen ska bädda för fortsatta valframgångar.

Annons

– Jerker Swanstein har gjort ett fantastiskt jobb, men med Pia Kinhult hoppas vi kunna behålla de moderata röster vi fick i valet och förhoppningsvis skaffa fler, säger Moderaternas gruppledare Thomas Lantz.

Den gångna mandatperioden styrde de borgerliga partierna tillsammans med Miljöpartiet i en femklöver – ett samarbete som roddes i land av Swanstein.

Kommer MP att vara lika piggt på att samarbeta med Kinhult? – Det får naturligtvis de själva svara på. Men det är min förhoppning. Jag pratade med de andra partierna före mötet.

Vad händer med Jerker Swanstein? – Det vet jag inte. Men han kandiderade bara till ordförandeposten. Som det ser ut idag har han sin plats i regionstyrelsen.

Anders Dunegård
Kalle Elmqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons