Annons
Nyheter

Kd-styrelse i Malmö fick ansvarsfrihet trots polisanmälan

Styrelsen för kristdemokraterna i Malmö under 2004 fick ansvarsfrihet vid ett extra årsmöte på torsdagskvällen. I styrelsen ingick partiets starke man Aldo Iskra som anklagats för att ha använt för mycket pengar till privata utgifter.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2005

Kd:s förtroendevalda revisor, Christin Marani, lämnade i onsdags in en polisanmälan och vill att polisen utreder om brott har begåtts.

Årsmötet avslutades inte förrän vid midnatt och hade som enda punkt att ta ställning till ansvarsfriheten.

Annons

En rapport från en auktoriserad revisor hade beställts till årsmötet.

– Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet efter sluten votering, säger partisekreterare Urban Svensson. Men bägge rapporterna riktar kritik mot Aldo och styrelsen. Det har varit dålig ordning och misskötsel.

Kristdemokraterna genomförde det ordinarie årsmötet den 9 februari. Justeringspersonerna var sedan oeniga om den gamla styrelsen då beviljades ansvarsfrihet eller inte.

Därför blev det ett extra årsmöte.

En ny styrelsen för ett år har tidigare valts och Aldo Iskra finns kvar som adjungerad ledamot. Han är kristdemokraternas gruppledare i Malmö kommunfullmäktige.

– Den nya styrelsen kommer att satsa mer på annan verksamhet och upphör med de stora ersättningarna till Aldo, säger Urban Svensson. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons