Annons
Nyheter

Katamaranen hittades vid Bornholm

Den kapsejsade katamaranen drev till en början vind för våg på Östersjön men upptäcktes strax efter lunch på torsdagen.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2007
Sju personer räddades i onsdags efter att deras båt fått roderhaveri 19 sjömil utanför Ystads kust. Bild: Sjöfartsverket/Lifeguard 994
Sju personer räddades i onsdags efter att deras båt fått roderhaveri 19 sjömil utanför Ystads kust. Bild: Sjöfartsverket/Lifeguard 994Foto: 

- Båten hittades utanför Rönne på Bornholm och är inbogserad till hamnen i Rönne, säger räddningsledare Christer Haglund på Sjöräddningscentralen i Göteborg.

Han hade inga uppgifter om vem som siktat båten eller vem som bogserat den.

Annons

Den ryska katamaranen med sju personer ombord fick i onsdags roderhaveri 19 sjömil utanför Ystads kust. I hårt väder, med starka vindar och höga vågor, undsattes besättningen med helikopter och flögs till Sturup. Där befann de sig fortfarande torsdag kväll och enligt räddningsledaren är besättningen informerad om var båten finns.

Karin Larsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons