Annons
Nyheter

Kastrup möjlig köpare av Sturup

Den nye chefen för Köbenhamns flygplats, Brian Petersen, utesluter inte att han kommer att plocka fram fickräknaren och kika närmare på Sturups flygplats sedan en utredning föreslagit en eventuell försäljning.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

Brian Petersen säger samtidigt att ett köp av Sturup inte för närvarande finns i bolagets strategi.

Den svenska utredaren Christina Rogestam motiverar i betänkandet en försäljning av Sturup med att det skulle bidra till att öka upptagningsområdet till bland annat Polen och norra Tyskland samtidigt som ett gemensamt

Annons

kapacitetsutnyttjande skulle effektivisera den existerande infrastrukturen.

Hon tror också att en försäljning av Sturup skulle kunna öka möjligheterna för investeringar i en järnväg mellan Malmö och Sturup.

-En eventuell försäljning är helt nytt för oss. Därför skall vi se närmare på betänkandet, säger Brian Petersen till Berlingske Tidendes ekonomiska nätsida business.dk.

Kommunalrådet Ilmar Reepalu (s) är positiv till förslaget om försäljning och påpekar att Malmö och Köpenhamn redan har ett gemensamt hamnbolag Copenhagen-Malmö Port, CMP.

-Dessutom äger de nya ägarna till Kastrup, det australiska konsortiet Macquarie, Arlandapendeln och vet villkoren här.

Det skulle säkert bli möjligt att finansiera en järnväg till Sturup med deras hjälp, säger han till Sydsvenskan.

Sturups flygplatschef Lennart Björk är inte förtjust i förslaget om försäljning och anser att det inte är givet att det skulle gynna resenärerna.-Det är en fördel för oss att tillhöra det statliga flygplatssystemet. Vi skulle ha mer nytta av ett samarbete med Arlanda än med Kastrup, säger han.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons