Nyheter

Kapade kontokort ger pokerpengar

Kortkapare tömmer betalkort på pengar och för över dem till pokersajter – för att sedan plocka ut kontanter.
Nyheter • Publicerad 18 april 2008

Detta är möjligt sedan bedragarna kommit över viktiga uppgifter om betalkorten på nätet: kortnummer, sista giltighetsdag och den så kallade cvv-koden på kortets baksida. Uppgifterna finns till salu på internet.

Polisen får flera anmälningar dagligen från människor som förlorat pengar på det här sättet, uppger Sveriges Radios ekoredaktion.

Bedrägerierna kallas carding och har hittills oftast använts till inköp. Men det är också möjligt att få ut pengarna i kontanter genom att gå via pokersajter. Spelarna sätter in pengarna på ett spelkonto och spelar upp dem genom att förlora till en kumpan. De stulna pengarna är plötsligt en pokervinst som spelarna delar på.En del bedragare spelar mot sig själva och behåller hela beloppet.Pokersajterna är ofta utländska och spelarna använder virtuella, svårspårade konton. Polisen anser att de här spelsajterna också är effektiva när den organiserade brottsligheten vill tvätta pengarna.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.