Annons
Nyheter

Kamp om flyget till Everöd

Kampen om vilket flygbolag som ska ta över flyglinjen mellan Stockholm Arlanda och Kristianstad flygplats, Everöd, trappas upp.
Nyheter • Publicerad 19 april 2002

SAS har beslutat lägga ner trafiken på Kristianstads flygplats Everöd från och med månadsskiftet otktober/november. Skyways berättade igår att man vill ta över linjen när SAS slutar flyga på Kristianstad. Det skriver Kristianstadsbladets nätupplaga. - Men det finns ytterligare fyra bolag med i bilden, berättar Thomas Bengtsson, vd på Kristianstad Airport för kristianstadsbladet.se. Det lär därför bli tuffa förhandlingar innan man utsett flygbolag till tidningen. - Tidtabellen, flygplan, miljöbiten och marknadsföreningen är viktiga bitar i den checklista vi skall gå igen innan vi bestämmer oss, säger Thomas Bengtsson. Klart är också att Skyways marknadschef, Ola Nilsson, träffar Kristianstads Airports ledning, kommunrepresentanter och näringsliv idag vid en sammankomst på flygplatsen. SAS marknadschef Hans Hernelius finns också i Kristianstad under fredagen för att förklara den uppkomna situationen och prata framtid med personalen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons