Annons
Nyheter

Kameraövervakning på Pågatågen

Skånetrafiken har fått länsstyrelsens tillstånd att kameraövervaka Pågatågen i Skåne med åtta kameror per tågenhet. Kameror finns redan på många Pågatåg. Men de har hittills inte aktiverats i väntan på tillstånd.
Nyheter • Publicerad 20 december 2012

Länsstyrelsen i Skåne låter Skånetrafiken starta kameraövervakning på Pågatågen i Skåne. Tillståndet gäller åtta kameror per tågenhet.

Villkoret är att inspelningen enbart gäller bilder, inte ljud, och att filmen får sparas i högst fem dygn, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Annons

Visserligen, konstaterar länsstyrelsen, innebär övervakningen ett intrång i resenärernas integritet. Samtidigt sker dock många brott och andra störningar på tågen.

Kameror har redan från starten funnits på flera av Skånetrafikens nya Pågatåg, men de har hittills inte varit i bruk i väntan på tillstånd.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons