Annons
Nyheter

Kalla mordfall i Skåne blir varma igen

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

Skånepolisen har dammat av två ouppklarade mordfall som ska specialgranskas på nytt i hopp om att avslöja offrens banemän.

De två fallen gäller en sexårig pojke som sköts till döds i samband med ett bankrån i Hörby 1993 och en 18-årig kvinna som slogs ihjäl utanför sitt hem i Höganäs 1998, skriver Kvällsposten.

Annons

Fallen är de första som tas upp igen av sammanlagt ett 70-tal mord i Skåne som har förblivit olösta. Länskriminalen i Skåne har bildat en särskild specialgrupp, benämnd Cold Cases, som ska försöka borra djupare i de mordfall där det kan vara meningsfullt. Åtta kriminalpoliser ska syssla med de två mordgåtorna.

I båda fallen har polisen redan namn på tänkbara gärningsmän, rapporterar tidningen.

När det gäller sexåringen och bankrånet i Hörby gör rykten bland kriminella gällande att rånet utfördes av två män, nu 47 år gamla. I fråga om mordet på 18-åringen i Höganäs tror polisen att mördaren kan vara samma pojke som slog ihjäl en 13-årig flicka i Höganäs 2001. Båda offren i Höganäs utsattes för våldsamma slag mot huvudet.

En då 15-årig pojke och klasskamrat till 13-åringen fälldes för det senare mordet och dömdes till sluten psykiatrisk vård. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons