Nyheter

Johanna Sällström är död

(Uppdaterad 14.55). Skådespelerskan och den före detta Ystadsbon Johanna Sällström, 32, hittades i natt död hemma i sin lägenhet i Malmö. Polisen gick in i lägenheten efter att oroliga anhöriga slagit larm.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2007
Arkivbild:SF
Arkivbild:SFFoto: 

- Vi fick ett larm från oroliga anhöriga. Hon var död när vi kom in i lägenheten. Vi misstänker inget brott, säger Anders Kristersson, inre befäl på polisen i Malmö.

Det var vid 23-tiden på tisadagskvällen som polisen gick in i lägenheten i centrala Malmö. Johanna Sällström var ensam i lägenheten när hon hittades. Den läkare som tillkallades kunde bara konstatera att hon var död. Hur länge hon varit avliden får den rättsmedicinska undersökningen svara på.

Johanna Sällström blev känd för den breda tv-publiken när hon spelade sargad tonårsdotter i serien "Tre Kronor". 1997 belönades hon med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i filmen "Under ytan". För sydöstskåningarna är Johanna Sällström kanske mest känd för att ha spelat polisen Kurt Wallanders dotter Linda i flera filmer inspelade i Ystad. Yellow Bird har produerat de aktuella Wallanderfilmerna. På bolaget mottog man beskedet på onsdagsmorgonen med sorg och bestörtning. Lars Wiess är styrelseordföande för produktionsbolaget.- Jag fick beskedet på onsdagsmorgonen av en medarbetare. Vi som jobbat med henne under lång tid har en relation som sträcker sig långt ut över yrkesrelationen. Hon var en fantastisk människa och en fantastisk skådespelerska, säger han.Lars Wiess understryker att han och produktionsbolagets tankar i den uppkomna situationen finns hos Johanna Sällströms familj och inte minst hos hennes femåriga dotter. Johanna Sällströms bodde också under en kortare tid i Ystad. Hennes engagemang i Ystad omfattade teaterproduktion. Hon ingick bland annat i ensamblen när Teatrum teaterproduktion hösten 2006 satte upp Tjechovs Måsen på Ystads teater. Johanna Sällström spelade den unga skådespelartalangen Nina. Hon genomförde dock inte alla föreställningarna. I höstas Johanna Sällström föddes 1974 och växte upp i

Hässelby utanför Stockholm. Efter att ha gått i Waldorffskola fortsatte hon på Södra Latins teaterlinje i Stockholm. Under sin relativt korta karriär har hon även spelat i Daniel Lind Lagerlöfs "Hans och hennes" och "Bekännelsen", Morten Henriksens "Magnetisörens femte vinter" (1999), Leif Magnussons "Kvinnan i det låsta rummet" och "Sökarna 2 - Rebelz" som hade premiär förra året.Vintern 2001 spelade hon i Johanna Garpes uppsättning av Oscar Wildes "Dorian Grays porträtt" på Hipp i Malmö tillsammans med Johan Widerberg och Tuva Novotny.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.