Annons
Nyheter

Jakt på misstänkta rånare i Skåne

Ett stort polispådrag jagade vid midnatt natten till måndagen tre personer som misstänks ha planerat att råna en värdetransport nära Fjälkinge utanför Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2003

Enligt vakthavande befälet Gert Andersson vid Skånepolisens länskommunikationscentral kontaktade värdetransportens förare polisen sedan bilen framför uppträtt konstigt. Den hade enligt föraren följt efter transporten från Blekinge. Bilen var inte anmäld som stulen, men visade sig vara det när polisen kontaktade ägaren via bilregistret. En polispatrull följde efter. Till slut lades en spikmatta ut tvärs över E 22 vid Fjälkinge. Den misstänkta bilens däck punkterades, men föraren lyckades hålla fordonet på vägen och fortsätta ytterligare en bit. Där övergavs bilen och personerna gav sig ut i terrängen. När polisen efter en kort stund kom till platsen stod tre av bildörrarna öppna, varför man misstänker att det handlar om tre personer. Under natten greps en person och fördes till Kristianstad för förhör. Runt klockan sex på morgonen var hans eventuella kumpaner på fri fot.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons