Nyheter

Jackpot för Ystadsoperan - i Lund

Ystadoperan får det enskilt största bidraget från kultur- och fritidsnämnden i Lund. Bortsett från ett bidrag på 350 000 kronor är Lunds kommun beredd att erbjuda Operan hyresfrihet.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2003
Richard Bark och Ystadsoperan kan fortsätta spela i Lund: Arkivbild: Bass Nilsson
Richard Bark och Ystadsoperan kan fortsätta spela i Lund: Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Totalt 350 000 kronor inklusive hyresfrihet i Stadshallen och alla övriga tillgängliga tjänster, föreslår kulturförvaltningen. Det uppger Sydsvenskan. Bidraget klubbas - med största sannolikhet - igenom vid nämndens sammanträde på onsdag. Går allt som operavännerna i Lund önskar blir det Giacomo Puccinis ungdomsverk "Edgar" på Stadshallen under sex kvällar i slutet av juli. "Edgar", en helaftonsopera, är i regi och översättning av Richard Bark. Dirigent blir Gunnar Staern. Ystadoperans sommarprojekt anses ha fungerat väl 2002 såväl ekonomiskt som publikt. Dessutom tycker kulturförvaltningen i Lund att Ystadsoperan lockar operaturister till staden i en tid som annars präglas av kulturell sommarstiltje.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.