Annons
Nyheter

Invecklade kontrakt i hockeyrättegång

När rättegången på tisdagen fortsatte mot Malmö Redhawks hockeybas Percy Nilsson och två av klubbens före detta direktörer fortsatte också frågorna om de invecklade kontrakt som klubben haft för utländska spelare.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2005

Klubben har uppgett att det inte fanns några anställningsavtal för dessa spelare, utan att de i stället knutits till Malmö Redhawks genom "hyreskontrakt" i förhållande till spelarnas agenter.

Men enligt kammaråklagare Håkan Litsegård handlar det bara om skenmanövrar, att kontrakten upprättats för att vilseleda skattemyndigheten.

Annons

Under förhöret med en av de före detta klubbdirektörerna, som hävdar att han inte minns hur hans signatur hamnade på kontrakten och att han dessutom är mycket dålig på engelska, läste Håkan Litsegård högt för rätten från ett av de första förhör som hölls med honom när det misstänkta skattebrottet avslöjades 1999:

– "Det finns inte en enda krona som inte Percy har tagit beslut om, inte ett enda avtal han inte godkänt", varför ger du ett annat svar i dag? frågade Håkan Litsegård.

– Man kanske svarar på ett sätt när man hämtas på morgonen som en stor brottsling, och ett annat här i en sansad situation när man får tala till punkt, svarade den före detta klubbdirektören, som flera gånger uttryckte märkbar irritation över åklagarens frågor.

Enligt åtalet ska de tre åtalade tillsammans ha medverkat till att undanhålla arbetsgivaravgifter på 3,3 miljoner kronor för utländska spelare under 1990-talet. Enligt åklagaren har Percy Nilsson styrt och kontrollerat betalningssätten som kringgått svenska regelverk och skattemyndighetens kontroll.

Efter tisdagens lunchpaus skulle förhören med Percy Nilsson inledas. (TT)

Annette Fröstberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons