Annons
Nyheter

Inställda skolskjutsar och trafikolyckor

(Uppdaterad). Inställda skolskjutsar och trafikolyckor har följt i snöfallets spår. Samtliga skolskjutsarna i Trelleborg har ställts in på grund av väglaget. Skolskjutseleverna på samtliga skolor i Tomelilla, Simrishamn och Sjöbo har dessutom fått åka hem redan på förmiddagen av rädsla för det annalkande ovädret.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2005
Bild: Mårten Svemark.
Bild: Mårten Svemark.Foto: 

- Jag tog beslutet att ställa in samtliga skolskjutsar i Trelleborg i samråd med skolledningen i Anderslöv, säger Gert-Inge Olsson, ansvarig för bussarna i Trelleborgs kommun. Skolorna är däremot i gång som vanligt och det ligger därmed på föräldrar att ta ansvar för sina barns transporter. På kommunen fruktar man att vädret kommer att bli värre med hårda vindar och mer snö.

- Vi har haft kontakt med vägverket och jag räknar med att vi vid middagstid kommer att ha mer snö och vindar upp emot kulingstyrka. Då fyker det igen snabbt på vägarna och då finns det risk för att barnen inte kommer hem igen. Jag tycker att säkerheten kommer i första hand, säger Gert-Inge Olsson.

Annons

Även Simrishamns och Sjöbo kommuner har beslutat köra hemma alla sina skolskjutselever. Det gäller eleverna från Jonebergs - Friaborgs - och Korsavadskolan som åker skolbuss skickas hem under förmiddagen. Meparten av skolorna på landsbygden ställde också in undervisningen, eftersom vägarna hade börjat blåsa igen. Vid lunchtid gick skolbussarna från skolorna i bland annat Kivik, Borrby, Skillinge och Hammenhög samt från Simrislundsskolan i Simrishamn.

I Sjöbo gäller det skolbarn som åker buss i Vollsjö och Frännigeområdet skickas hem precis som elever från Emanuelskolan, Sandbäckskolan och Färsingaskolan. Det är alla de som åker med Lasses Busstrafik.

Nattens och morgonens snöfall har lett till en mängd trafikolyckor i Skåne. Två personer skadades allvarligt och väg 104 fick stängas av vid en trafikolycka utanför Kävlingen tidigt på morgonen. I höjd med Åstorp fick en bil bärgas från platsen efter att ha kört in i vajerräcket.

I södra Skåne har flera mindre trafikolyckor med plåtskador som följd inträffat. Ungefär tio centimeter snö har fallit och gjort de större vägarna moddiga och hala. På de mindre vägarna råder snöväglag. Nu på morgonen blåser det i genomsnitt sju meter per sekund. Mest problem med vinden och snön har man på sydkusten - på Söderslätt och på Österlen - där vägarna riskerar att blåsa igen.

Strax före klockan 07.30 kolliderade två personbilar på Västergatan i Skurup. Inga människor skadades vid händelsen. En halvtimme senare inträffade nästa olycka. Den här gången var det en singelolycka med en vuxen och två barn inblandade. Olyckan inträffade vid Dalabadet i Trelleborg. Personerna kunde ta sig infrån fordonet på egen hand. Kort därefter inträffade ytterligare en singelolycka i Dalköpinge, där en personbil körde in i en stolpe. Här fick fordonsföraren lättare fysiska skador. Strax före klockan 09-inträffade ytterligare en trafikolycka på Sjödikesvägen i Trelleborg. Två personbilar kolliderade dock utan några allvarliga personskador. På riksväg 9 inträffade ytterligare en trafikolycka vid 08-tiden i höjd med Gislövs läge.

Framkomligheten var begränsad i båda riktningar under bärgningsarbetet. Inte heller här skadades någon människa allvarligt till följd av olyckan. Vägverket har 250 plogbilar ute för saltning och snöröjning.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons