Annons
Nyheter

Inget barnbidrag med slöjan på

En nybliven mamma i Malmö som är muslim och bär slöja fick inte ut barnbidraget när hon för första gången skulle hämta ut det hos Svensk Kassaservice.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2004

Postkassörskan krävde att hon skulle ta av sig sin huvudduk för en ordentlig id-kontroll. Men det ville inte kvinnan göra inför alla de andra kunderna i kön. Hon erbjöd sig att visa upp sig utan huvudduk för kassörskan i enrum, men det fick hon inte. Fotot på hennes id-kort är taget innan hon hade börjat med slöja. Policyn för id-kort och religiösa huvudbonader har aldrig diskuterats inom Posten och Svensk Kassaservice, uppger Annika Lundqvist, Postens informationschef i Skåne. - Men det borde vi nog göra, säger hon till Sydsvenska Dagbladet. Hon förstår att kvinnan känner sig kränkt, men understryker samtidigt att kassörskan måste se till att pengarna betalas ut till rätt person. Något rum där muslimska kvinnor kan visa sig utan huvudduk finns inte på de kontor som tillhör Svensk Kassaservice. Området innanför disken är en säkerhetszon där inga kunder får vistas.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons