Annons
Nyheter

Ingen vet vem som ska ha böterna

Region Skåne har dömts att betala 300000 kronor i böter för felplacerade sängar på Centralsjukhuset i Kristianstad, lasarettet i Trelleborg och Universitetssjukhuset MAS i Malmö, men vem ska ha pengarna?
Nyheter • Publicerad 12 juni 2003

I länsrättens och kammarrättens domar står inte vem som ska ha vitena och nu vänder sig regionjuristen Ulf Jakobsson till kronofogdemyndigheten för att undvika att bli försenad med inbetalningarna. När han frågade länsrätten vem som ska ha pengarna hänvisades han till länsstyrelsen som i sin tur hänvisade till skattemyndigheten. Efter att ha utrett frågan kom skattemyndigheten fram till att inte heller den var rätt myndighet att ta emot vitesbeloppen. Arbetsmiljöverket i Malmö som ansökt hos länsrätten om vitena vet inte heller var de ska betalas.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons