Annons
Nyheter

Ingen prövning för misstänkt mordbrännare

Den friande domen står fast för den 41-åring som misstänkts för mordbranden i Västra Vemmenhögs kyrka. Åklagaren ser inga möjligheter att få prövning i Högsta domstolen.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2005

Mannen som under flera år varit misstänkt för en rad mordbränder runt Ystad och Kristianstad friades av hovrätten på grund av att bevisningen var indiciekaraktär och att uteslutningsmetoden använts för att komma fram till 41-åringen skuld. Det skriver Skånska Dagbladet.

Under rättegången i hovrätten bevisades att mannen brutit sig in i Västra Vemmenhögs kyrka. Däremot lyckades inte åklagaren bevisa att det var han som satt eld på den. 41-åringen har misstänkts för en stor rad mordbränder runt Ystad och Kristianstad och periodvis har han också varit skuggad av polisen dygnet runt.

Både åklagare i målet, Pernilla Åström och Riksåklagaren, anser att förutsättningarna att få prövningstillstånd i HD nu är för små. Eftersom Hovrätten den 3 februari frikände 41-åring på grund av bevisningsfrågor är det svårt att få fallet omprövat. Riksåklagaren har fram till den 3 mars på sig för överklagan.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons