Annons
Nyheter

Ingen bomb på Sturup

(Uppdaterad 18.42) Den misstänkta bomben i en resväska på Sturup visade sig vara ofarlig. Alla avspärrningar hävdes strax efter klockan 17 och trafiken är igång med vissa förseningar.
Nyheter • Publicerad 7 april 2003

Det var vid halvfyratiden på måndagseftermiddagen som Sturups flygplats utrymdes efter att personal funnit ett bombliknande föremål i en röntgad väska. Polisens tekniker lyckades flytta väskan och kunde konstatera att den inte innehöll någon bomb. Väskan med de misstänkta föremålen som beskrevs som stavar med något liknande klockor på hittades av personal strax efter klockan 15 i en röntgenkontroll. Enligt Sturups informationschef hade väskan checkats in till Stockholm. Avgången för två charterplan som skulle avgått till Funchal respektive Lanzarote har försenats plus ett par inrikesflyg. De plan som landade efter att man spärrade av flygplatsen fick landa en bit från huvudbyggnaden och resenärerna fick vänta med att kliva av. De resenärer som befann sig inne i huvudbyggnaden när den utrymdes evakuerades till ett parkeringsgarage och en del fick vänta utomhus.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons