Annons
Nyheter

Inga större effekter av regnet

Den här gången verkar regnet inte ha orsakat någon större skada. Mats Nilsson, stabsbefäl vid Räddningstjänsten Syd, har suttit jour för att ta emot samtal från översvämningsdrabbade skåningar. Men under kvällen och natten har han bara fått två samtal, inget av dem dramatiskt.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

-Infoflödet om att man ska försöka ta hand om så mycket som möjligt själv har nog gått fram. Men det har ju inte regnat på flera timmar heller. Det känns som att molnen delat sig i två så att ett gick till Halland och ett till Blekinge,

säger Mats Nilsson.Nu på morgonen är väg 107 i Ängelholm mellan Kulltorp och Kroneslätt avstängd till följd av söndagens regn. På flera andra skånska vägar har vattnet samlat sig, men utan att de har behövt stängas.

Annons

Men varken i Småland eller Blekinge har störningarna varit stora. Bara i Sölvesborgs och Karlshamns kommuner hade räddningstjänsten mycket att göra med att pumpa i dagvattensystem och ett antal fastigheter. Varken SOS Alarm eller Sjöräddningen har fått rapporter om några ovädersrelaterade olyckor. Vid lunchtid ska lågtrycket ligga strax norr om Gotland, med regn över större delen av Svealand och nordöstra Småland.

-Det kan komma 20 millimeter regn, så det är ett rejält

regn, säger Kjell Bäckvall, jourhavande meteorolog på SMHI.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons