Nyheter

Inga spår efter Åkarpsrånaren

Nyheter • Publicerad 20 april 2005

Efter rånet mot en skånsk företagare i växtbranschen natten till måndagen utfärdade polisen zonlarm, vilket innebar förhöjd beredskap vid nationsgränserna. Men rånarjakten var resultatlös. Trots ett bra signalement på åtminstone den ena av gärningsmännen hade polisen på måndagseftermiddagen inte gripit någon för brottet.

Företagaren i Åkarp utanför Malmö överrumplades natten till måndagen av två rånare som bröt sig in i hans bostad. Med våld och hot om våld tvingade de honom att släppa in dem i hans företagslokaler som ligger alldeles i närheten.

Ett kassaskåp där tömdes på en större summa kontanter. De båda männen lade dessutom beslag på företagarens bil. Han blev inlåst i företagslokalerna och det dröjde minst 40 minuter innan han kunde larma polisen.

Mannen tillfogades vissa skador, men inte så svåra att han behövde sjukhusvård. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.