Nyheter

Inga extra pengar till bönderna

Det blir inga extra pengar till de bönder i Skåne som drabbats av skördeskador i Skåne. Det beskedet lämnade jordbruksdepartementet strax efter lunch på torsdagen.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2007

– Vi betalar ut gårdsstödet rätt år, förenklar regelbördan, ser över skatteproblematiken och utökar landsbygdsprogrammet kraftigt, säger Rolf Eriksson, statssekreterare på jordbruksdepartementet.

Eriksson anser att åtgärderna sammantaget utgör ett viktigt bidrag för att bygga upp ett fungerande företagande på landsbygden. Skördeskadorna i Skåne anser Rolf Eriksson inte vara av den omfattningen att regeringen kan vidta specifika åtgärder.

Bakgrunden till uttalandet är det brev som LRF-Skåne översände till departementet i början av december i år. Skånebönderna argumenterade där för att en ersättning skulle betalas ut till de hårdast drabbade bönderna och för att räntefria lån och kreditgarantier skulle ställas till förfogande. Av detta blir det nu inget.

Robert Jönson

0411-55 78 69

robert.jonson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.