Annons
Nyheter

Influensan når Finland

Finland har fått sina första fall av svininfluensan. "Det rör sig om två bekräftade fall", sade Juhani Eskola, biträdande chef vid det finländska folkhälsoinstitutet.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2009

Ytterligare detaljer om fallen ska meddelas på en presskonferens under förmiddagen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Även Kuba har rapporterat sitt första konstaterade fall av svininfluensa.

Annons

Enligt ett meddelande från regeringen som lästes upp i den statliga televisionen var den drabbade en man i en grupp på 14 mexikanska studenter i Havanna som testats i jakten på sjukdomen.

De förstas rapporterna om den nya svininfluensan kom från Mexiko förra månaden. Nu har viruset spritts till mer än 30 länder och minst 4 380 fall har konstaterats.

Samtidigt rapporterar Thailand att landet fått sitt första bekräftade fall av svininfluensan. Därmed har det första fallet i ett sydostasiatiskt land konstaterats. Det rör sig om en patient som återvänt till Thailand från ett annat land &tstr; vilket ville dock myndigheterna inte avslöja.

Den schweiziska läkemedelsjätten Roche meddelade på tisdagen att man beslutat donera 5,56 miljoner doser av det virushämmande medlet Tamiflu till världshälsoorganisationen WHO för att hjälpa organisationen i kampen mot den nya influensaepidemin.

Enligt ett uttalande från företaget kommer man dessutom att öka produktionskapaciteten för virushämmaren och räknar med att producera 110 miljoner doser de kommande fem månaderna.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons