Annons
Nyheter

Hyrläkare varnas efter tre missar

En hyrläkare som arbetat vid två vårdcentraler i Sydsverige har fått en varning från Hälso- och sjukvårdsnämnden för felbehandling i tre fall.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2008

En 47-åriga kvinna sökte läkare på sin vårdcentral på grund av värk i vänster höft, och skickades hem med antiinflammatorisk medicin och smärtstillande. Kvinnan bad om röntgenundersökning och sjukskrivning på grund av smärtorna med nekades av läkaren. När kvinnan undersöktes på Ljungby lasarett 11 månader senare, konstaterades lungcancer med metastaser i ländryggen.

En annan äldre patient sökte läkare för sin ömmande fot. Läkaren lovade remittera till röntgen och ortoped, men remisserna kom aldrig fram.

Annons

En tredje patient på mottagningen hade en leverfläck som börjat växa. Förändringen skickades på analys och visade sig vara malignt melanom, en elakartad tumör. Den varnade läkaren var ansvarig för att meddela provsvaret. Hon gjorde det via ett brev, där hon skrev till kvinnan att hon kunde boka en telefontid hos läkare om hon "känner för det".

Läkaren bestred att hon handlat felaktigt i samtliga fall.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons