Annons
Nyheter

Husjätte i konkurs för 17 000 kronor

Det norskägda företaget Nor-Sve-Fastigheter, med över 1 300 lägenheter och 18 000 kvadratmeter lokaler i Öresundsregionen och 600 lägenheter i Sundsvall, har begärts i konkurs för en skuld på 17 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2004

Konkursansökan har lämnats in till tingsrätten i Malmö av Electrolux Laundry Systems som har utfört arbeten i företagets fastigheter i Malmö. Ärendet har dock skickats vidare till Helsingborgs tingsrätt sedan det visat sig att bolaget har sitt säte i Helsingborg, skriver Skånska Dagbladet. Nor-Sve-Fastigheter är ett helägt dotterbolag till norska företaget Ingress Eiendom. Bolaget förvärvade sina första fastigheter på Rosengård i Malmö 1996 och har sedan utökat beståndet. Men som fastighetsägare har bolaget hamnat på Hyresgästföreningens lista över landets sämsta värdar. Malmös gatu- och fastighetskontor har tidigare tvingats låta tomträttsavgälden för hyresfastigheter gå till inkasso.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons