Annons
Nyheter

Hur långa vårdköer närmaste året?

Nyheter • Publicerad 7 september 2004

Hur utvecklas vårdköer och väntetider i Region Skåne de närmaste tolv månaderna? Kan sex timmars väntan eller mer på akuten anses rimligt? Är det riktigt att tala om växande vårdskuld i Skåne?

Det är frågor som moderate regionpolitikern Hans Wallmark vill ha svar på. Det hoppas han att han får av regionrådet Ingrid Lennerwald (s) vid nästa regionfullmäktige.

Annons

"Många verkar nöjda med den vård som erbjuds när de till slut fått hjälp. Det klagas emellertid över allt längre väntetider. Människor blir frustrerade i ett Region Skåne präglat av en växande vårdskuld" skriver Hans Wallmark i sin interpellation. Han ger också ett exempel på en patient som fick vänta mer än sex timmar med en knäskada, och beskriver att verksamhetschefen vid akuten i Lund, dit pojken så småningom kom, förklarat att de svårast sjuka tas om hand först.

Gunilla Ingels

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons