Annons
Nyheter

Hur går jag ner 25 kilo?

Nyheter • Publicerad 7 november 2005

Hejsan!

Jag är en tjej på 35 år som vill gå ner cirka 25 kilo i vikt. Hur får jag bäst resultat, någorlunda fort? Jag styrketränar 3-4 dagar i veckan och gör 12*3 reps. Mitt största problem är maten .

Annons

MvhLena

Hej Lena,

Styrketräna tyngre genom att välja större vikter. Gör 8 repetitioner med dem i stället. Exempel: om du använder 5 kilo och gör 12 repetitioner med någorlunda enkelhet, höj till 7 kg och gör 8 repetitioner. Vid den åttonde repetitionen ska du vara slut i muskeln. Om du inte är det, ta en tyngre hantel.

Så klart är maten den tuffaste biten för många. Du nämner inte varför det är svårt för dig. Är det för att du inte vet vad du ska äta eller för att du inte kan låta bli det osunda?

Du får snabba resultat om du:

* slutar använda smör eller olja till mat eller matlagning

* halverar dina portioner av pasta, ris, potatis, bröd, flingor, gryn

* äter minst ett kilo grönsaker per dag (kokta, råa, grillade utan olja)

* slutar med all korvprodukter, nötfärs, pastejer och ost

* byter ut alla feta mejerivaror mot lågfettvarianter. Använd ingen grädde, inte ens den magraste varianten och använd ost sparsamt! Köp mini keso och kesella i stället och gör din egen vitlöksost.

Annons

* undvik att äta stora mängder frukt. En till två frukter per dag är nog. Ät mer grönsaker i stället.

* Ät nötter. Mät upp ca 30-40 gram nötter i en påse och ät det mellan måltiderna.

* drick minst 3 liter vatten om dagen. Ännu mer om du tränar.

Lycka till, Pauline

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons