Annons
Nyheter

Hunden Tess hemma igen

Mardrömmen är över för husse och matte i Kristianstad. Paret Colleys sju månader gamla springerspanieltik Tess är tillbaka där hon hör hemma.
Nyheter • Publicerad 25 november 2005
Modou, Tess och Anna Colley har återförenats.BILD: RONNIE SMITH
Modou, Tess och Anna Colley har återförenats.BILD: RONNIE SMITHFoto: 

– Vi har ju inga barn, så hon är vår ögonsten, säger Anna Colley.

Mardrömmen började strax före halv sex på onsdagskvällen när någon passade på att stjäla Tess när Anna Colley var inne på Domus i Kristianstad fem minuter för att handla.

Annons

När hon kom ut igen var hunden borta. Chocken var total för Anna Colley som inte kunde förlåta sig själv för att ha lämnat hunden. Trots det hade hon sinnesnärvaro nog att inte bara larma polisen, utan hon vädjade också till tidningar, taxibolag och andra att hjälpa henne. Dessutom satte hon och maken Modou upp 200 till 300 lappar runt om i Kristianstad med erbjudande om hittelön för tips om var Tess fanns.

– Jag kände att jag inte bara kunde sitta hemma och vänta på att polisen gjorde sitt jobb, säger hon.

Hela natten till torsdag var paret Colley ute och letade och letade. Vid niotiden på torsdagsmorgonen körde de till polisen, där det visade sig att det hade kommit in två intressanta tips. Tipsen kom från personer som hade sett en man ta Tess utanför Domus.

– Han hade fått släpa med sig henne i kopplet, så hon verkar inte ha velat följa med, berättar Anna. Sedan började hennes mobiltelefon ringa med flera tips om iakttagelser av mannen och hunden, däribland från en dam som sett dem på en busshållplats på Näsby.

Varje gång gjorde paret Colley blixtutryckningar, men förgäves. Efterlysningarna i bland annat massmedia hade dock gett resultat.

– Alla i Kristianstad visste ju vad som hade hänt, så han kände nog att det började bränna, förklarar Anna.

Vid tretiden på eftermiddagen ringde en kille och sa att han och hunden fanns vid ishallen. Anna och Modou körde dit.

– Tess kände igen bilen, så hon började studsa och hoppa redan innan vi hade stannat - och när vi steg ur rusade hon fram. Strax efter dök polisen upp och tog med sig mannen och hunden. Paret Colley fick köra efter till polishuset, där polisen skulle kontrollera att Tess var Tess på hennes chipsmärkning.

– De visste ju att det var hon, men måste göra så, för annars skulle det ju vara vi som stal henne, framhåller Anna.

Nu var i alla fall familjen fulltalig igen och det första Tess gjorde när hon kom hem igen var enligt matte att söka upp sina leksaker. Sedan åt hon och slocknade på sängen.

Annons

– Hon mår förvånansvärt bra, men jag har märkt att hon inte springer fram lika glatt till folk längre, berättar Anna som nu hoppas att den skyldige får sitt straff samt att andra hundägare lär sig av hennes "dyrköpta läxa". – Jag har förståelse för om folk tycker jag att jag har varit korkad, för det tycker jag själv också, men man ser andra som lämnar sina hundar bundna utanför affärer. Men Tess kommer aldrig att bli lämnad ensam igen - det kan jag lova!

Och inget ont som inte har något gott med sig, brukar det heta, för den hemska händelsen har betytt att Anna, Modou och Tess fått nya vänner.

– Vi vill tacka alla som ställt upp och stöttat oss - det är helt fantastiskt! Utan er hade vi inte fått tillbaka Tess, det är vi helt övertygade om, hälsar de.

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons