Annons
Nyheter

Hovrättsdom mot Reepalu skjuts upp

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) och IT-företagaren Dan Olofsson får vänta på sin dom tills på tisdag. Hovrätten över Skåne och Blekinge har skjutit upp beslutet, som enligt tidigare planer skulle ha meddelats på måndagen.
Nyheter • Publicerad 17 december 2007
Ilmar Reepalu har åtalts för mutbrott. Domen faller på tisdag. Bild: Scanpix.
Ilmar Reepalu har åtalts för mutbrott. Domen faller på tisdag. Bild: Scanpix.Foto: 

Åklagare vid Riksenheten för korruption i Stockholm har åtalat Reepalu för mutbrott och Olofsson för bestickning. Dan Olofsson, styrelseordförande i Sigma med huvudkontor i Malmö, invigde sin safaripark i Sydafrika på våren 2004.

Bland de inbjudna fanns Ilmar Reepalu. Han fick resa och logi, värt 34 000 kronor, i födelsedagspresent av Dan Olofsson.

Därför vill vice chefsåklagare Per Nichols få dem fällda för mutbrott respektive bestickning. Han yrkar på villkorlig dom och böter. Både Reepalu och Olofsson förnekar brott och de har tidigare friats i tingsrätten. De hävdar att den gåva som resan innebar var baserad på långvarig och privat vänskap. Reepalu har betonat att han inte visste någonting om de affärer som Olofssons IT-företag hade med kommunen och att ansvaret dessutom ligger hos kommunens tjänstemän.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons