Annons
Nyheter

Hotade att skjuta poliser

En 67-årig man, som i maj 2003 blev skjuten av en polis, har åtalats i Malmö för att ett och ett halvt år senare själv ha hotat att skjuta polismannen.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2005

Den 12 januari i år ringde 67-åringen till polisen i Lund, berättade att han hade en kulsprutepistol och en pistol och hade kollat upp två polisers adresser, skriver tidningen Metro.

– Jag vet allt om dem och jag är rädd att jag tänker skjuta dem. Jag tänker ta dem så länge jag lever, sade han bland annat.

Annons

Polisen hade inga svårigheter att spåra den hotfulle, som dessutom åkte fast i samband med ett snatteri i Malmö några dagar senare. Han medgav att han ringt samtalet men förnekade att han menat allvar.

Åklagaren ser dock allvarligare på saken, liksom den hotade polismannen. Denne har begärt att få bära tjänstepistol även när han är ledig.

Skottdramat 2003 inträffade på en gård i Malmö. Mannen hotade barn och vuxna med ett pistolliknande föremål. Poliserna uppskattade hotet som så överhängande att en av dem drog och avlossade sin pistol. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons