Annons
Nyheter

Hoppas få dispens från anställningsstopp

Eftersom pengarna som redan är avsatta täcker kostnaderna för vikarier hoppas primärvårdschefen Lars-Åke Johnsson på dispens från Region Skånes anställningsstopp.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2003

Lars-Åke Johnsson har, efter den senare tidens varningar om att flera vårdcentraler i nordöstra Skåne inte kommer att ha personal tillräckligt när nuvarande vikariat går ut, skrivit till Ulf Swanstein, som är central chef för primärvården i hela Skåne. Johnsson hoppas på Swansteins medverkan för att få dispenser till och med för hyrläkare. I maj startade Primärvården Skåne en personalöversyn, eftersom det finns överskott av personal på vissa ställen och underskott på andra. Men först på senhösten kan det bli aktuellt att "styra om folk" inom förvaltningen, från ett distrikt till ett annat, exempelvis. Utan dispens får Vilans vårdcentral dra ner rejält på en hel del verksamheter. Vårdcentralen Tyringe får minska sin verksamhet från 1 september. Läkarbrist Enheterna i Lönsboda och Sösdala blir utan läkare i september. I Perstorp blir vårdcentralen utan läkare, och endast en läkare kommer att finnas på den så kallade filialmottagningen. Broby kommer att ha halv bemanning tilll hösten. Jourläkarcentralen i Hässleholm blir svår att bemanna utan hyrläkare. Lars-Åke Johnsson vill ha dispens från anställningsstoppet för att leva upp till uppdraget primärvården tecknat avtal om med Nordöstra Skånes sjukvårdsdistrikt. De olika verksamhetscheferna kommer själva att skicka sina ansökningar om dispens till Ulf Swanstein på den personal de behöver för sin verksamhet. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons