Nyheter

"Hon avgick på eget initiativ"

Gullbritt Adolfsson, ordförande för Kommunal i Skåne, konstaterar att den misstänkte kollegan lämnat alla sina förtroendeuppdrag för facket.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2007

– Hon tog det beslutet på eget initiativ. Jag vill heller inte kommentera hennes beslut att lämna uppdragen innan domen har fallit. Det är självklart en jobbig process för henne just nu, säger hon.

Fram till misshandelsåtalet har 45-åringen arbetat på en realtiv hög position innom det största LO-förbundet - Kommunal - i södra Skåne. Gullbritt Adolfsson konstaterar att hon inte kan hitta något negativt att säga om kvinnan i hennes förtroendeuppdrag för facket.

45-åringen är misstänkt för misshandel av en kvinnlig kroggäst i Malmö och för att ha slagit en vakt med knytnäven rakt i anstiktet. Huvudförhandlingarna mot kvinnan äger rum i mitten av nästa månad i Malmö tingsrätt. Ett frikännande kan innebär en öppning för en fortsatt facklig karriären för 45-åringen. En fällande dom gör det betydligt svårare.

– Det är svårt att ha ett förtroende om man blir dömd. Men det är medlemmarna som bestämmer i slutändan, säger Gullbritt Adolfsson.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.