Annons
Nyheter

Hög frånvaro bland regionpolitiker

(Uppdaterad 17.00). Bland Regions Skånes 149 ledamöter placerade sig Gun Nilsson (s), Tomelilla, på en föga smickrande 14 plats bland de ledamöter som uppvisar högst frånvaro vid regionfullmäktiges sammanträden.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2002

Av sammanlagt sju sammanträden förra året var Nilsson endast närvarande vid tre. Det visar en kartläggning som Kvällsposten gjort och som tidningen presenterar i dag. - Men jag har giltigt förfall, säger Gun Nilsson till Allehanda. I augusti i fjor gick jag igenom en ögonoperationen och kunde inte köra bil. Jag ville inte heller ta taxi på skattebetalarnas bekostnad, säger hon. Regionfullmäktige hade ett tvådagarsmöte som avslutades igår. Men Gun Nilsson valde att stanna hemma och sköta deltidsjobbet som oppositionsråd. - Vi har som policy att man ska kunna vara med båda dagarna om man åker på mötet med regionfullmäktige. Jag vill prioritera lokalpolitiken och kunde därför inte vara med båda dagarna, säger Gun Nilsson. Hon har också valt att i år inte ställa upp i valet till regionfullmäktige. Gun Nilssons följs av moderaten och riksdagsledamoten Carl-Axel Johansson i från Köpingebro. Johansson har enligt KvP varit frånvarande vid tre av fullmäktigemötena i Region Skåne. Att en del ledamöter inte anser att Region Skåne har högsta prioritet exemplifieras av socialdemokraten Kerstin Hansson ifrån Höganäs. Enligt Kvällpostens genomgång av närvarolistan närvarade Hansson inte vid något tillfälle 2001. Andra tunga skånepolitiker, främst Vellinges starke man Göran Holm (m) är för sin del inte nöjd med att fullmäktigemötena hålls i Kristianstad. Det innebär att det allra flesta ledamöterna måste köra en massa mil i onödan, förfört med om mötena hölls i Regions Skånes hus i Lund. Det hade blivit mycket billigare för skattebetalarna, säger Göran Holm till tidningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons