Annons
Nyheter

Helsingborgs Basket skyller på kommunen

Elitbasketklubben Helsingborgs Basket dras med ekonomiska bekymmer och beskyller delvis Helsingborgs kommun för det. Klubbens ordförande anser att föreningen blivit blåst på drygt 300 000 kronor som politikerna tidigare ska ha lovat i stöd.
Nyheter • Publicerad 8 april 2004

- Ett svek från kommunen. Vi har inte fått det som vi muntligen har blivit lovade av Tomas Nordström, säger HB:s ordförande, riksdagsmannen Kennet Lantz (kd), till Helsingborgs Dagblad/NST. Tomas Nordström är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg. Enligt Kennet Lantz lovade han i höstas att HB skulle få pengar till en omfattande skol- och handikappsatsning som nu är i full gång. Pengar som alltså aldrig kom. Till HB:s bekymmer har lagts lägre publikintäkter än väntat och en landskamp i höstas som bara gick plus minus noll. Klubbdirektören Lars Persson räknar med ett underskott i år på mellan 350 000 och 400 000 kronor. "HB kan tvingas sälja sig och sitt namn till en sponsor", skriver Kennet Lantz i ett brev nyligen till Nordström. Något udda var att brevet ställdes till Tomas Nordström privat och skickades till dennes hemadress och skrevs på riksdagens brevpapper. Här gjorde riksdagsledamoten Lantz fel på alla punkter, konstaterar tidningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons