Annons
Nyheter

Hellström dubbel guldvinnare

Håkan Hellström är årets stora vinnare. På lördagens P3 Guld-gala i Göteborg blev han dubbelt belönad. Han fick pris som årets artist och kunde dessutom gå hem med livepriset Guldmicken.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2009
Guldmicken gick till Håkan Hellström på P3 Guldgalan i Göteborg på lördagen. Bild: Scanpix
Guldmicken gick till Håkan Hellström på P3 Guldgalan i Göteborg på lördagen. Bild: ScanpixFoto: 

För drygt en vecka sedan fick en förvånad Håkan Hellström ta emot priset för bästa manliga artist på Grammisgalan. Den här gången blev det dubbelt upp för den glade göteborgaren. Han var nominerad i två kategorier och tog hem priserna i båda, dels som årets artist, för plattan "För sent för edelweiss", dels som årets bästa liveakt.

- 2008 kändes det som stjärnorna stod rätt för Hellström, sade Håkan Hellström till Expressen.

Annons

Grammisgalans stora vinnare Kleerup fick däremot gå hem tomhänt från P3 Guld-galan.

Årets nykomling blev, inte helt oväntat, Lykke Li för plattan "Youth novels" medan Johnossi tog hem spelet i kategorien årets grupp. Årets låt stod Markus Krunegård för med "Jag är en vampyr" som nästan spelats sönder i P3 under 2008. En magsjuk Krunegård uppträdde med spyhink på scenen, men var ändå lycklig över priset.

I de här fem kategorierna var det P3:s lyssnare som röstat fram vinnarna. Vinnarna i årets dansakt, årets hiphop/soul, årets pop och årets rock/metal valdes av specialjurygrupper. Där segrade i tur och ordning Style of Eye, Afasi & Filthy, El Perro Del Mar och In Flames.

P3 Guld-galan var från början en liten intim tillställning, men i år hade arrangemanget flyttat till Scandinavium i Göteborg. För andra året i rad leddes galan av Anders "Ankan" Johansson.

TTSpektra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons