Nyheter

Haverikommissionen utreder P7-olycka

Statens haverikommission ska utreda dödsolyckan med ett stridsfordon på P7 i Skåne i lördags. Kommissionen har ett år på sig att finna orsaken och föreslå åtgärder, men hoppas att det ska gå fortare.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2007

Haverikommissionens utredningschef Agne Widholm kommer i morgon till P7 för att tillsammans med polisen undersöka vad som hände när ett stridsfordon 90 slog runt i ett vattenfyllt dike och en 38-årig major förolyckades.

I pansarfordonet fanns också tre värnpliktiga soldater. En av dem skadades lindrigt.

Widholm är redan i färd med att sätta samman en utredningsgrupp i vilken även försvarsmakten har utsett en koordinator. Utredarna ska intervjua alla inblandade, göra en teknisk undersökning av stridsfordonet och olycksterrängen och gå igenom förutsättningarna för övningen.

Denna gick ut på att öva förflyttning i mörker. Olyckan inträffade vid fyratiden på lördagsmorgonen. Majoren var kompanichef och vagnchef. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.