Annons
Nyheter

Häktade för dubbelmord överklagar

De två 17-åriga pojkar som sitter häktade för mordet på två 18-åriga kvinnor utanför Båstad vill bli försatta på fri fot.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2004

På torsdagen vände de sig via sina advokater till hovrätten i Malmö för att överklaga häktningsbeslutet. Sjuttonåringarna häktades i onsdags i Helsingborgs tingsrätt som på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet. Båda har hela tiden nekat till mordanklagelserna. De unga kvinnorna hittades döda på Hallandsåsen i söndags. Polisen tror att de fått i sig någon drog innan de övergavs utan ytterkläder vid en mindre väg intill E6 på åsen. De häktade pojkarna förnekar att de umgåtts med 18-åringarna under helgen. Advokat Kai Erwall försvarar den ena av de båda 17-åringarna: - Min klient säger att han inte varit där, säger Erwall och syftar på fyndplatsen. Även om utredningen skulle visa att 17-åringarna varit med när de unga kvinnorna övergavs så anser advokaten inte att det behöver handla om överlagt mord. I stället kan det vara fråga om vållande till annans död, säger han. - Då menar jag att synnerliga skäl att häkta en så ung pojke inte föreligger, förklarar Erwall. Sedan pojkarna anhållits har misstankarna mot dem skärpts, men enligt åklagaren är det inte i första hand teknisk bevisning som knyter 17-åringarna till brottet.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons