Annons
Nyheter

Häktad för kvinnomord i Teckomatorp

(Uppdaterad 17.00) Han dödade henne under ett gräl och lade kroppen i oljetanken. Sambon till den 31-åriga Skånekvinnan erkände plötsligt. Nu är han häktad för mord.
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Blek och tunn fördes den 31-årige mannen in till häktningsförhandlingen på fredagseftermiddagen i Lunds tingsrätt. Genom sin advokat Stig Brunnström medgav han att han bragt sin sambo om livet, men ville hålla brottsrubriceringen öppen. Sedan orkade han inte vara kvar i rättssalen när häktningsbeslutet meddelades.

-Han mår mycket dåligt, förklarade Brunnström efteråt.

Annons

Den 31-åriga kvinnan från Teckomatorp har varit försvunnen sedan den 19 oktober. Hennes sambo anmälde försvinnandet den 20 oktober. Han uppgav då att paret dagen innan, ihop med sin sjumånaders son, hade besökt varuhus på olika håll i Skåne.

Genom att granska bilder från butikernas övervakningskameror kunde polisen slå hål på den historien.

I början av den här veckan anhölls mannen, men nekade.

Efter en resultatlös helikopterspaning under torsdagen beslöt spaningsledningen att förhöra honom på nytt och samtidigt göra ny husrannsakan i parets bostad.

-Då berättade han att de hade grälat och att han hade brukat våld mot henne så att hon dog, säger länskriminalens spaningsledare, kommissarie Tommy Lindén, som inte vill gå in på vilken sorts våld det gäller.

Mannen berättade att han hade skruvat av manluckan till husets oljetank och stoppat ner hennes kropp. När polisens tekniker skruvade av luckan och tittade ner såg de kroppen ligga där, i ett knappt halvmeterhögt lager av olja.

Under fredagen pumpades oljan bort, delar av tanken revs och på eftermiddagen kunde kroppen forslas bort för rättsmedicinsk undersökning.

För cirka tio år sedan höll sig kvinnan frivilligt borta i tre veckor. Det fick polisen att avvakta med att dra igång en mordutredning den här gången. Vändpunkten kom den 11 november. Då fyllde ett av kvinnans barn år, men hon hörde inte av sig. Detta, plus lögnerna i sambons berättelse,

fick spaningsledningen att utgå utifrån att hon inte längre var i livet.

Då hade polisen dessutom säkrat spår i huset i Teckomatorp som kunde tyda på ett våldsbrott, men Lindén säger att det handlar om spår som hade kunnat bortförklaras. Åtal mot mannen ska vara väckt den 14 december. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons