Annons
Nyheter

Gryningspyromanen vill släppas ur häktet

Den 44-årige man som misstänks ha anlagt fyra bränder i Simrishamn den 2 juli har överklagat sin häktning. Enligt hans advokat finns det inte sannolika skäl att hålla honom frihetsberövad.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2008

- Den bevisning som åklagaren presenterat hittills når inte upp till graden sannolika skäl. Någon närmare argumentering kring varför kan jag inte gå in på eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Matts Johansson, försvarare åt 44-åringen.Det blir hovrätten i Malmö som har att ta ställning till överklagan. Domstolen kommer nu sannolikt att skicka över försvarets överklagan till åklagaren innan man tar ställning till om mannen ska släppas på fri fot eller om han ska sitta kvar i häktet.- Jag räknar med att ha besked i början av nästa vecka, säger Matts Johansson. På torsdagen kom ett föremål som skickats till analys hos Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) tillbaka. Men åklagare Anders Svensson vill inte berätta vad analysen gett. Polis och åklagare har skickat över material som polisens tekniker hittade på en av de fyra brandplatserna. Mannens kläder har också gått till SKL för analys.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons