Nyheter

Gryningspyromanen överklagar fängelsedomen

Den 45-årige så kallade gryningspyromanen överklagar nu sin fängelsedom till hovrätten. "Vi överklagar när det gäller gärningspåståendet stöld och ringa narkotikabrott avseende bruk av amfetamin", säger mannens försvarare Matts Johnsson.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2009
Arkivbild: Kristina Eriksson
Arkivbild: Kristina ErikssonFoto: 

Det var det 19 januari i år som 45-åringen dömdes till fem månaders fängelse av tingsrätten i Ystad. Mannen dömdes stöld, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och narkotikabrott.Genom att mannen enligt kriminalvården också brustit när det gäller den villkorliga frigivningen från ett tidigare fängelsestraff fick han också påbackning på fängelsestraffet. Ett halvt dygn innan tingsrättsdomen vinner laga kraft överklagar mannen nu straffet.

- Vi yrkar nedsänkning av straffet samt att han släpps på fri fot omedelbart. Det handlar om ett mindre antal månader i fängelse. Vi yrkar också på att det inte ska bli något förverkande av den villkorliga frigivningen, säger Matts Johnsson.

De delar av tingsrättsdomen som rör förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman accepterar 45-åringen tingsrättens domskäl och väljer att inte överklaga i dessa delar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.