Annons
Nyheter

Gryningspyromanen kvar i häktet

Hovrätten tog beslutet att den 45-årige så kallade gryningspyromanen ska vara kvar i häktet. Han ville se sitt fängelsestraff minskat medan åklagarsidan ville ha ett högre straff.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009
Arkivbild: Kristina Eriksson
Arkivbild: Kristina ErikssonFoto: 

Det var i januarimånad som gryningspyromanen dömdes till fem månaders fängelse. I måndags överklagade han sin dom till hovrätten för att få ett kortare straff.- Vi yrkar nedsänkning av straffet samt att han släpps på fri fot omedelbart. Vi yrkar också på att det inte ska bli något förverkande av den villkorliga frigivningen. Det sa mannens försvarare advokat Matts Johnsson till YA.Åklagaren Magdalena Holmberg var missnöjd med fängelsedomen. Hon ville ha ett strängare straff och överklagade därmed domen.

- Jag vill att han döms till ett längre fängelsestraff och att en längre tid av den villkorligt medgivna friheten ska förverkas.Hovrätten tog i dag beslutet att mannen ska vara fortsatt häktad.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons