Annons
Nyheter

Gryningspyromanen häktad

Den 45-årige så kallade gryningspyromanen häktades vid 15-tiden på måndagen på sannolika skäl misstänkt för inbrott och hot mot tjänsteman. "Det är ett utstuderat svineri alltihop, och jag tänker överklaga", var 45-åringens kommentar efter beslutet.
Nyheter • Publicerad 15 december 2008

Anledningen till att tingsrätten valde att häkta mannen är att man vill minska riskerna för fortsatt brottslighet.

45-åringen har suttit frihetsberövad sedan början av den här månaden beroende på att han struntat i de regler som gäller för villkorlig frigivning. Han kommer att fortsätta sitta av sitt gamla straff fram till den 18 december. Direkt efter det är det dags att flytta till häktet där han får spendera julen.

Annons

Den så kallade gryningspyromanen kommenterade häktningen inför domstolen:

- Det är ett utstuderat svineri alltihop, och jag tänker överklaga.

Stölden den 45-årige mannen är misstänkt för ska ha skett i slutet av november i en sommarstuga i Ystads Sandskog. I samma område misstänks han ha tänt eld på en sommarstuga i slutet av november. Det misstänkta hotet ska ha skett den tredje december.

Vad han misstänks ha stulit vill polisen inte gå in på.

- Åklagaren har begärt total förundersökningssekretess så jag kan inte berätta vad han ska ha hotat tjänstemannen med eller vad han misstänks för att ha stulit, säger Ewa-Gun Westford, informatör på polisen i södra Skåne.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar av hänsyn till den pågående brottsutredningen. Åtal ska vara väckt senast den 29 december klockan 11.00.

Frida Eriksson och Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons