Nyheter

Gryningspyromanen åtalas

Den 45-årige så kallade gryningspyromanen åtalades i dag på förmiddagen. Han kommer att sitta kvar i häktet tills huvudförhandlingarna inleds. Gryningspyromanen åtalas på fem punkter.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2009

Han är misstänkt för stöld, hot mot tjänsteman, två fall av ringa narkotikabrott och hemfridsbrott.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av december förra året på sannolika skäl misstänkt för hot mot tjänsteman och stöld i en sommarstuga i Ystad Sandskog.

45-åringen är redan åtalad för ett av de nu aktuella brotten - hot mot tjänsteman. Mannen har omhäktats i omgångar, men hela tiden nekat till anklagelserna. Enligt åklagaren ska han ha hotat tre anställda vid häktet i Trelleborg i samband med att han frihetsberövades första gången i mitten av december.

45-åringen har varit villkorligt frigiven från ett fängelsestraff han dömts till för försök till grov mordbrand. Efter att ha misskött de regler som gäller frihetsberövades han i december. Mannen har tillbringat jul- och nyårshelgerna i häktet i Malmö.När det gäller förundersökningarna gällande hot mot tjänsteman och stölden i sommarstugan är både polisen och åklagare förtegna kring den brottsutredningen.45-åringen har - tidigare under 2008 - dessutom suttit häktad i omgångar misstänkt för att under sommaren och hösten ha anlagt bränder i Simrishamn och i Ystad. Brott som polisen trots stora insatser inte lyckas binda honom vid.

Robert Jönson och Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.