Annons
Nyheter

Gruppledare för s snart klar

Inte förrän den 27 oktober blir det klart vem som kommer att bli ny gruppledare för socialdemokraterna i regionfullmäktige efter Sven-Erik Bergkvist.
Nyheter • Publicerad 19 september 2002

Då håller socialdemokraterna i Skåne valkonferens. Den som blir ny gruppledare blir också regionstyrelsens ordförande. Socialdemokraterna har redan valt fyra personer som regionråd under mandatperioden, Uno Aldegren från Helsingborg, Christine Axelsson från Malmö, Ingrid Lennerwald från Norra Rörum och Bengt-Göran Hansson från Ystad. Men det är inte säkert att någon av dessa blir gruppledare. Just nu arbetar Skånes s-avdelningar med att nominera personer till posten. Därefter kommer valberedningen att presentera ett förslag till gruppledare. Hur många regionråd det blir är inte heller klart. Det finns en diskussion om att minska antalet regionråd totalt sett och dessutom är inte fördelningen av regionråd klar förrän valresultatet är helt klart efter räkning av poströster och personröster. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons