Annons
Nyheter

Grisen Heidi höggs till döds

I torsdags kväll skulle Alexandra Ericsson titta till sina två grisar på gården i Grödby. När hon kom fram möttes hon av en makaber syn. Någon hade slaktat den ena grisen på ett ytterst brutalt sätt.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2008
Polisen Ronny Månsson med lien som dödade Heidi och Alexandra Ericsson på platsen där grisen dog. Bilder: Willy Alm
Polisen Ronny Månsson med lien som dödade Heidi och Alexandra Ericsson på platsen där grisen dog. Bilder: Willy AlmFoto: 

Torsdagen den tolfte juni 2008 blev en av de värsta dagarna i 25-åriga Alexandra Ericssons liv.

Det var den dagen hon upptäckte att hennes treåriga minigris Heidi hade blivit misshandlad och plågad så pass grovt att hon senare dog av sina skador. I den polisanmälan som har lämnats in i ärendet finns uppgifter om att grisen har tilldelats mellan 30-50 hugg av en lie.

Annons

Detta efter att ha jagats runt inne i den egna hagen en stund.

- Jag fattar det inte. Vem fan kan göra något sånt här? Jag har sett mycket på internet men aldrig något såhär grymt, säger en förtvivlad Alexandra Ericsson när Kristianstadsbladet träffar henne på platsen för det bestialiska illdådet.

För två veckor sedan upptäckte Alexandra Ericsson att någon eller några personer hade hällt ut omkring trettio kilo av den pellets som Heidi och Åke (den andra grisen) brukar äta.

Följden av detta blev att Heidi höll på att äta ihjäl sig.

- När jag hittade henne var hon så övergödd att hon höll på att dö. Jag lyckades rädda henne i sista stund, berättar Alexandra.

En vecka efter matincidenten var det dags för en liknande händelse. Alexandra Ericsson säger nu att hon är övertygad om att den som hällde ut maten även var med och plågade Heidi till döds.

- Jag är övertygad om att det är samma person. Vem det är har jag dock ingen aning om. Vem vill mig och grisarna illa? Jag fattar det inte, fortsätter hon.

I hagen intill Heidis finns galten Åke. Han fick nyligen viss medial uppmärksamhet efter att ha varit med i ett tv-program. Alexandra Ericsson funderar på om det kan ha något att göra med den brutala slakten av Heidi.

- Det är kanske någon sjuk form av avundsjuka? säger hon.

När Alexandra Ericsson hittade Heidi låg hon under en filt med huvudet upplagt på en sten. Detta gör att hon misstänker att det hela var planerat in i detalj. Att det skulle vara ett busstreck av barn eller ungdomar håller hon inte som speciellt troligt.

Annons

- Jag kan inte tänka mig att barn skulle göra på det här grymma sättet. De hade nog bara sprungit iväg när de var klara. Det här verkar mer som en form av ritual, säger Alexandra Ericsson.

Lien som användes vid slakten finns nu hos polisen i Bromölla. Förhoppningar finns om att hitta fingeravtryck eller annan dna-bevisning.

Markus Danielsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons