Annons
Nyheter

Gripenplan har störtat i norra Sverige

Ett Jas Gripen-plan har störtat vid Vidsels flygplats utanför Älvsbyn i Norrbotten, enligt flygräddningscentralen. Piloten har skjutit ut sig i fallskärm men sk ainte ha fått allvarliga skador.
Nyheter • Publicerad 19 april 2007

Flygräddningscentralen fick larmet klockan 15.42 från flygledartornet på Vidsels flygfält om att piloten tvingats skjuta ut sig med fallskärm. Planet kraschade i närheten av flygfältet. Piloten återfanns av den lokala räddningstjänsten strax före klockan 16, uppger flygräddningscentralen.

Larmet kom efter det att personalen i flygledartornet i Vidsel hört en smäll, och därefter sett piloten hänga i fallskärmen. Den lokala räddningstjänsten vid flygplatsen hittade piloten strax efter klockan 16. Planet tillhörde F21 i Luleå. Enligt Sara Burlage, informatör vid F21, klarade sig piloten utan allvarliga skador.

Annons

Jasplanet deltog i en stor flyg-luftvärnsövning, kallad Focus, som genomförs med 600 värnpliktiga från Luftvärnsregementet i Halmstad tillsammans med Norrbottens flygflottilj F21 i Luleå.

TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons