Annons
Nyheter

Gripen för miljonrån har alibi

En av de numera sju personer som gripits för jätterånet mot en värdehanteringscentral i Bröndby utanför Köpenhamn har det perfekta alibit, säger hans advokat. Han satt nämligen i svenskt häkte.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2008

Det handlar om en 23-årig man som sitter häktad efter rånet den 10 augusti. Han häktades i en vecka till skillnad från de övriga som häktats i fyra veckor.

- Jag kan gå i god för att han inte befann sig i Köpenhamn förra söndagen, säger 23-åringens advokat Nils Tegman till Aftonbladet.

Annons

Spaningsledaren Bent Isager-Nielsen säger sig vara överraskad över uppgiften.

- Självklart skall det undersökas, säger han.

Under måndagen greps ytterligare två personer, en 38-årig man och en 63-åring, misstänkta för delaktighet i rånet som gav cirka 60 miljoner danska kronor i byte.

De båda greps i går eftermiddag på en lantgård vid Sengeløse väster om Köpenhamn. Under tisdagen avgörs det om de skall begäras häktade eller inte.

På lantgården hittade polisen saker som tros ha använts vid rånet. Bland annat påträffades några vapen som skall undersökas närmare, både med tanke på miljonrånet och andra förbrytelser.

Nu sitter alltså totalt sju personer, varav fyra svenskar, bakom lås och bom. Men polisen tror att det behövts minst 15 personer för att genomföra det spektakulära rånet där gärningsmännen bland annat tog sig igenom en betongvägg in till värdehanteringscentralen med en grävmaskin.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons