Annons
Nyheter

Grävningar vid mordmisstänktes sommarstuga ligger nere

Den tekniska undersökningen av den sommarstuga i Höör som ägts av den man som är misstänkt för att ha mördat tioåriga Helén Nilsson för femton år sedan låg nere på måndagen.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2004

Bo Widell, informationsansvarig vid Kristianstadspolisen, säger till TT att undersökningarna lagts ner tills vidare på grund av resursbrist. - Våra tekniker har även andra fall som de måste titta på. Sommarstugan ligger ju kvar där den ligger och området är avspärrat och bevakat dygnet runt, säger han. Bo Widell kunde på måndagen inte säga när polisen är beredd att återuppta undersökningarna av stugan. Redan innan kriminalsökhundar sattes in vid stugan i Höör påträffade polisen fynd som kan komma från den mördade Hörbyflickan eller ha anknytning till hennes försvinnande. Enligt utredarna har misstankarna om att sommarstugan är en brottsplats förstärkts. Enligt polisen kan fyndet ha avgörande betydelse för utredningen. Men vad det handlar om vill polisen inte avslöja. - Vi hoppas få svar från Statens kriminaltekniska laboratorium den här veckan, säger Bo Widell. Kriminalsökhundarna markerade på flera ställen, bland annat på en plats där en anonym tipsare påstår att blodiga kläder och en död hund grävts ner. I förra veckan började polisen gräva på platsen. På ett knappt två kvadratmeter stort område har man grävt sig en halvmeter ner. I fredags förklarade polisen att grävningarna skulle fortsätta även om det inte alls var klart att de skulle ha något värde för utredningen. Den misstänkte fortsätter att neka till anklagelserna. Han förhördes i fredags. Något nytt förhör under måndagen var inte inplanerat. Däremot fortsatte förhören med personer i den 52-årige mannens omgivning, det handlar om släktingar, vänner och tidigare arbetskamrater. - Hur många som kommer att höras är omöjligt att säga, säger Bo Widell. Förhör med en person genererar ofta nya förhör med andra. Senast på fredag klockan elva måste chefsåklagare Pär Andersson besluta sig för att antingen släppa den misstänkte fri eller begära omhäktningsförhandling.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons